Лампард: Челси срещу Ман Юнайтед все още е голямо дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на "сините" се изказа положително за съперниците си в събота и смята, че това ще бъде голям мач

Мениджърът на Челси Франк Лампард смята, че всички погледи ще бъдат насочени към мача на неговия тим срещу Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” в събота, въпреки че двата клуба са далеч от това да се борят за титлата във Висшата лига през последните сезони.

Доминацията на Манчестър Сити през последните години бе оспорвана единствено от настоящия шампион от Висшата лига Ливърпул, тъй като двата клуба се бориха за титлата в Англия в последните години. Все още има доста разлика между тях и останалите отбори, но през настоящия сезон Челси и Ман Юнайтед могат да разкрият потенциала си.

Лампард вярва, че неговият отбор в крайна сметка ще се състезава за върха в лигата и смята, че тимът на Оле Гунар Солскяер е огромно предизвикателство преди пътуването на Челси до Олд Трафорд в събота вечер.

“Ман Юнайтед са качествен и много добре организриан отбор. През миналия сезон играхме доста пъти и ни очаква много труден мач. Те отидоха в Париж и получиха фантастичен резултат”, споделя Лампард.

„Мисля, че лигата е непредсказуема, можете да анализирате всички мачове; говорите за определени мачове, когато големите отбори са допуснали много голове или има големи обрати в мачовете”, коментира треньорът на Челси.

Лампард призова своите футболисти да покажат лидерски качества в предстоящия двубой. Според него не може да си победител в даден спорт, без да имаш хора с характер в отбора си.

Челси спечели само два от първите си пет мача във Висшата лига, а Ман Юнайтед, който изигра мач по-малко, също спечели само две срещи и претърпя поражение с 1:6 у дома от Тотнъм.