Лапорта: Красивата история между Меси и Барса трябва да продължи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Подновяването на договора на Лео Меси с Барселона е приоритет за Жоан Лапорта

Кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта, който е основен фаворит да спечели изборите за ръководния пост в каталунците, заяви, че новият договор Лионел Меси не подлежи на договаряне, а до това самият той да има желание да продължи да играе на “Камп Ноу”.

През изминалото лято аржентинската звезда се опита да принуди Барселона да го продаде, но в крайна сметка остана на “Камп Ноу”, тъй като решението беше да прати „блаугранас“ на съд. Меси обаче заяви, че няма намерение да се съди с клуба на сърцето му и ще изпълни своя договор.

Настоящият контракт на аржентинската звезда изтича след края на сезон 2020/21, а отборите на Манчестър Сити и ПСЖ се считат за големите фаворити за подписа на 33-годишната звезда на световния футбол. В същото време и тимът на Интер Маями в САЩ също е потенциална дестинация, след като той призна, че ще се радва да играе в МЛС, но според предположенията на този етап Меси би останал в Европа.

Жоан Лапорта има свой основен приоритет и е решен да задържи Лео Меси на „Камп Ноу“.

„Трябва да удължим договора на Лео Меси, но той не подлежи на договаряне“, каза Жоан Лапорта пред „Eurosport Spain“.

„Меси е приоритет и ние ще се стремим да го убедим да продължи да пише красивата история между него и Барселона”, добавя Лапорта.