Лапорта: Математически все още имаме шансове за титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"След вчерашния удар не хвърлям кърпата. Във футбола може да се случи всичко"

Президентът на Барселона Жоан Лапорта продължава да има надежди, че отборът може да изпревари Реал Мадрид и да спечели титлата в Ла Лига този сезон. В момента каталунците изостават с 15 точки от „кралския клуб“, който има и мач повече.

„Тази Страстна седмица (на католическия Великден – б.р.) беше като мъките Христови. Велики четвъртък беше разочарование, а понеделникът на Великден завърши с още едно. След вчерашния удар не хвърлям кърпата. Във футбола може да се случи всичко. Искаше ми се днес да говоря след победа над Кадис за неща, които бих искал да кажа, но ако го направя, ще изглеждам като жертва. Съдийството? Днес не е денят да говоря за това. Но има ситуации, които ние не възприемаме добре. Надявам се да има пълна обективност и да няма много очевидни ситуации, които не бива да се допускат, защото нарушават конкурентоспособността.“

„Бяхме във възходяща линия, но сега се спряхме. В този завършек на сезона се справяхме добре. Постигнахме добър резултат на „Бернабеу“, но сега имаме трудности да побеждаваме. Това е ясно. При гостуването на Айнтрахт не направихме добър мач, а на реванша загубихме. Срещу Леванте също ни беше трудно. Чави анализира случващото се и търси решения. Но трябва да имаме предвид и че контузиите не са на наша страна. Играч от нивото на Педри получи травма, а той е важен за нас“, допълва Лапорта.

“Ситуацията е различна от очакванията, най-вече от моите. Но докато има живот, има и надежда. Математически все още имаме шансове за титлата. Трябва да се борим в тези седем оставащи финала, за да се опитаме крайният резултат да е възможно най-добрият. Не трябва да хвърляме кърпата, но стана трудно да спечелим титлата. Трябва да приемем, че ни предстоят седем финала и трябва да ги спечелим, за да бъдем в Шампионската лига. Нуждаем се от подкрепата на нашите фенове. Ще вземем мерки, за да може феновете ни да идват на стадиона. Барселонизмът трябва да се мобилизира. Имаме шансове да се класираме за ШЛ, втори сме в класирането. Всички привърженици трябва да идват на мачовете – агитката и всички други“, каза още президентът на Барса на пресконференцията си по повод гафа с билетите на домакинството срещу Айнтрахт.