Лапорта предложи нов стадион, вместо да се реновира "Камп Ноу" 1
1 0
"Това е проект, който може да продължи седемдесет години", предупреди фаворитът за президентския пост в Барселона

Жоан Лапорта, който е фаворит за президентския пост в Барселона, е на мнение, че реновирането на „Камп Ноу“ може да отнеме прекалено много време и най-вероятно ще бъде по-лесно да се построи нов стадион.

“Може би ще е много по-лесно да построим нов стадион, отколкото да реновираме “Камп Ноу” на етапи. Това е проект, който може да продължи седемдесет години. Всичко трябва да се прецени, но се вижда, че до този момент нищо не е направено. Този проект трябваше да струва 600 милиона по първоначални прогнози. През 2016-а бе подписан договор с Goldman Sachs, който очакваше ратификация. През 2021-а градоустройствения план е одобрен, но нищо друго не е направено“, заяви Лапорта.

„Финансирането не е ясно, не е ясно колко ще струва сега, експертите дават противоречиви мнения. Освен това този проект никога не е бил подлаган на гласуване от феновете. Бих искал да проведем конкурс за проекти и трите, които спечелят, да отидат на гласуване сред членовете, които да изберат. Не знам дали подобна възможност съществува, защото не знам на какво ниво са договорките с фирмите. Реновирането на фази оскъпява проекта и трябва да се анализира, много по-лесно е да направим всичко наведнъж“, добавя кандидатът за шефското място в клуба.