google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Верона и Лацио завършиха при резултат 1:5 в мач от 36-тия кръг на италианската „Серия А“. Резултатът откри Амрабат, реализирайки дузпа в 39-тата минута. В добавеното време на първата част Имобиле изравни, отново след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар. В 56-тата минута Милинкович-Савич завърши пълния обрат за римските “орли”. След още 7, Хоакин Кореа затвърди аванса на гостите. Чиро Имобиле увеличи разликата с фамозен гол 84-тата минута. В добавеното време Имобиле оформи своя хеттрик.

Победата изкачва Верона на 8-ма позиция с 49 точки. Римските „орли“ остават на 4-та позиция и вече математически нямат шанс да титлата. Лацио обаче със сигурност ще играе в Шампионската лига, тъй като води с цели 8 точки пред 5-тия – градския съперник Рома.

Наставникът на Верона Иван Юлич е направил цели 6 промени, в сравнение с равенството с Торино. Местата си в стартовата единадесеторка запазват само Рахмани, Гюнтер, Лазович, Велосо и Борини, който обаче днес ще действа на върха на атаката.

Симоне Индзаги прави само 4 промени, спрямо съставът който надигра Каляри в предния кръг. Габарон, Андерсон, Маришуч и Кореа се появяват на местата на Патрич, Джони, Лазари и Кайседо.

Първата сериозна опасност дойде в 14-тата минута, когато Чиро Имобиле отправи истински снаряд от далечна дистанция, но топката премина на няколко сантиметра от напречната греда.

Верона отговори в 25-тата. Мигел Велосо преодоля персоналния си пазач и шутира от границата на наказателното поле. Стракоса видя късно топката, но с инстинктивна реакция успя да избие топката в ъглов удар.

В 30-тата Алберто засече центриране, но защитник на Верона блокира удара.

Две по-късно Лацио изпълни „късо“ фал. Топката попадна в Милинкович-Савич, който стреля от границата на пеналтерията, но с малко над гредата.

В 38-тата Луис Фелипе извърши нарушение в собственото си наказателно поле и реферът Мануел Волпи отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Софиан Амрабат, който изпрати вратаря в обратния ъгъл и с удар по земя откри резултата.

В продължението на първото полувреме, след намеса на ВАР, Лацио също получи право да изпълни 11-метров наказателен удар. Борис Радунович успя да докосне топката, но не достатъчно за да спре удара на Чиро Имобиле. Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1-1.

Втората част започна с добър шанс за Ачерби в 49-тата. Защитникът засече центриране с глава от точката за дузпата, но ударът му мина далеч от вратата на Радунович.

Лазович пък направи много сериозен пропуск в ответната атака. Фланговият футболист получи възможност да стреля от наказателното поле, но в последния момент защитник на Лацио докосна топката и тя излезе в корнер.

В 56-тата Лацио завърши пълния обрат. Сергей Милинкович-Савич изпълни по прекрасен начин пряк свободен ъгъл и завъртя топката в мрежата на Верона.

След още четири, Борини проби в наказателното поле и стреля в горния ляв ъгъл на Стракоса. Албанският страж обаче се отчете със страхотно спасяване.

Две по-късно Лацио нанесе още един удар. Хоакин Кореа премина като на шега през няколко защитници, навлезе в пеналтерията и стреля. Шутът му рикошира в бранител на Верона и се оплете в мрежата на Радунович.

В 76-тата минута Фелипе Кайседо бе намерен с добър пас отдясно на наказателното поле. Еквадорецът си отвори пространство и стреля, но в центъра на вратата, където Радунович бе добре позициониран и отрази.

Верона отговори с много добро центриране към Мора, който стреля чудесно с глава, но бе спрян от невероятното спасяване на Стракоса.

В 84-тата Джордан Лукаку намери Имобиле, който овладя и с прекрасен удар прониза вратата на Верона за четвърти път. Преди да посети мрежата, топката се отби и в десния страничен стълб. 33-ти гол за италианския нападател през сезона, с три повече от големия му конкурент за голмайсторския приз – Кристиано Роналдо.

В добавеното време Лацио получи право да изпълни още една дузпа, след като Радунович фаулира Имобиле. Нападателят оформи своя хеттрик с удар в десния ъгъл. 34-ти гол в 35 мача за Чиро Имобиле. Италианецът изравни и Роберт Левандовски в борбата за “Златната обувка”.

Стартови състави:

Верона: Радунович, Гюнтер, Фараони, Рахмани, Лазович, Амрабат, Велосо, Пасина, Закани, Ейсерич, Борини;

Лацио: Стракоса, Габарон, Луис Фелипе, Ачерби, Марушич, Милинкович-Савич, Пароло, Алберто, Андерсон, Кореа, Имобиле