Лечков потвърди: “Аз оставка не съм подавал!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът, избран на извънредния Конгрес през юни, ще управлява само няколко месеца, обяви Лече

Членът на Изпълнителния комитет на БФС Йордан Лечков разсея нароилите се спекулации, обявявайки отново, че той не е подавал оставка като вицепрезидент на футболната ни централа.

Според бившата звезда на Сливен, ЦСКА и Хамбургер новият президент на съюза, който трябва да бъде избран на извънреден Конгрес през юни, ще управлява само няколко месеца.

“На 25 юни ще се проведе извънреден конгрес, а през 2022-а редовен,” коментира сливналията. “Четете устава, това е реалността. По друг начин няма как да бъде.

“Реалистичен сценарий е новото ръководството да бъде само до февруари. Йордан Лечков още в самото начало ви каза, че не е подал оставка. Които са подали, те си носят отговорност. Аз стоя пред вас – не се крия.

“Не мога да коментирам кой трябва да е новият президент. Дайте да видим реални кандидатури. Аз реална кандидатура още не съм видял”.

Лечков направи трезва оценка на дебютния мач на българския национален в световните квалификации.

“Предстартова треска, нов състав, нов треньор. Нормално е. Не трябва да забравяме срещу кого играем. Техните футболисти са в Бундеслигата, Италия, Англия.

“Винаги съм твърдял, че трябва да се мисли мач за мач. Срещу Италия да си направят съответните изводи треньорското ръководство и ако трябва да сменят състава.

“Ако могат да си направят състава по-оптимален, имат по-реални шансове срещу Италия. Ако не се сбиеш, ще те удрят. През второто полувреме момчетата се сбориха и им се получи, но трябва да има повече агресия. Тежка е групата, няма какво да се заблуждаваме.”