Лечков: Държавата е абдикирала от спорта в България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако бяхме победили Черна гора, толкова много специалисти нямаше да излязат от дупките си", заяви Йордан Лечков

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков направи коментар на актуални теми около родния футбол. Той изрази мнение за амбициите на Димитър Бербатов да поеме родната футболна централа и заяви, че българският футбол не може да се сравнява с унгарския. Лечков изтъкна, че държата е абдикирала от спорта в Бългрария.

“Престанете да казвате кандидат-президента Бербатов! Отдавна си избрахме президент. Ако бяхме победили Черна гора, толкова много специалисти нямаше да излязат от дупките си. На моменти имам чувството, че гледаме различни мачове. Аз години наред казвам нещата такива, каквито са, гледам реално. Но някои хора с мераци да управляват прекаляват. Уважавам тези, които правят нещо за футбола, влагат времето си, сърце, пари, правят го с любов”, коментира един от героите от Мондиала в САЩ през 1994 г. пред БНТ.

“Унгарците са много напред. Знаете ли в нашия отбор кой взима най-висока заплата – Кирил Десподов, докато капитанът на унгарците Доминик Собослай получава 10 пъти повече от него. И ние искаме да се сравняваме с тях… Да не говорим за базите и стадионите, които се направиха в Унгария от Виктор Орбан. При нас държавата я няма, абдикирала е от спорта. Първенството ни също куца. И се явяват разни хора, на които им давате право да говорят и да критикуват. Бях доста толерантен досега, но вече няма да е така”, добави Йордан Лечков.