Лечков се съмнява, че ще има конгрес на БФС

Прочетена:1366
Лечков се съмнява, че ще има конгрес на БФС 1
3 0
Членът на Изпълнителния комитет на  Българския футболен съюз Йордан Лечков изрази сериозни съмнения в провеждането на конгрес на централата, на което да бъде избран нов президент.
Както е известно Конгресът на БФС е насрочен за 11 декември, а крайният срок за внасяне на кандидатури за президент е 26 ноември.
Бившият вице-президент на БФС Лечков обаче е на друго мнение.
“Кой каза, че ще има нов футболен съюз? възкликна един от героите на българския национален отбор по време на световните финали в САЩ през 1994 година. “Аз лично се съмнявам, че ще има ново ръководство. Съмнявам, че ще има и конгрес…
“Погледнете устава. Неправомерно поискана оставка, неправомерно подадена оставка… Оттам нататък всички решения, които се вземат, са неправомерни.
“Това, че си казвам мнението малко по-остро не означава, че съм скаран с някого.”
Борислав Михайлов все още се води президент в оставка, като според устава на БФС тя може да бъде приета единствено на конгрес на управителното тяло.
Бившият вратар, който има 102 мача за националния тим, наследи на поста президент на БФС вездесъщия Иван Славков през 2005 година. Михайлов бе преизбран през 2009, 2014 и 2018 година.
Неотдавна 7 Спорт научи, че Боби обмисля отново да се кандидатира за президент, като такъв ход, разбира се, би бил възможен единствено, в случай, че се стигне до смяна на правителството.
В момента временно изпълняващ поста е бившият вицепрезидент на централата Михаил Касабов.
Бившият президент на бургаския Нефтохимик Христо Порточанов вече обяви, че също ще участва в избора за нов президент. Кандидатуратата му беше издигната през май от Септември (Симитли).
Сподели