Легенда на Арсенал: Дойдох в София, защото Стилиян е страхотен човек
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Хубавото е, че стадионът беше почти пълен и се надявам, че са събрани достатъчно пари за каузата", заяви Робер Пирес

Френската легенда на Арсенал – Робер Пирес, изрази мнение за провелото се събитие „Мача на Надеждата“. Бившият халф на “топчиите” сподели, че е дошъл в София, за да участва в благотворителната кауза заради Стилиян Петров. Двамата се познават лично, след като играха заедно в Астън Вила през сезон 2010/11, който бе последен за Пирес във Висшата лига.

„Нормално е да дойда в София заради Стилиян. Играх с него един сезон в Астън Вила. Щом става въпрос за неговата фондация, аз нямаше как да откажа. Хубавото е, че стадионът беше почти пълен и се надявам, че са събрани достатъчно пари за каузата. Горд съм да съм част от този мач. Стилиян беше страхотен играч, страхотен капитан в Астън Вила. Сега се опитва да помогне на хората, които имат нужда. Страхотен човек, затова дойдох в София”, заяви Робер Пирес.

Робер Пирес си изгради име в английския футбол с изявите си за Арсенал в периода 2000 – 2006 г. Френският халф спечели две титли на Англия с “топчиите”, както и два пъти турнира ФА Къп. В кариерата си Пирес е играл още за клубове като Метц, Марсилия, Виляреал и Астън Вила.