Легенда на Барса: Ламин може да е следващият Роналдиньо или Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ламин Ямал принадлежи към онази група надарени момчета, които имат този вроден талант", каза Рафаел Маркес

Наставникът на Барселона Атлетик – Рафаел Маркес, направи коментар за работата на школата на клуба Ла Масия, която в последните години извади невероятни таланти, като не малко играчи вече са важна част от мъжкия отбор на каталунския гранд.

Легендата на Барса и мексиканския футбол говори по-конкретно за Ламин Ямал, който от началото на сезона чупи рекорди с каталунците и Испания, а е още само на 16 години.

„Той принадлежи към онази група надарени момчета, които имат този вроден талант и които, независимо на колко години са, могат да се състезават във всяка категория и да направят разлика. Роналдиньо, Меси… Ламин може да бъде следващият. Той има необхдимите качества. Явно трябва да се грижим за процесите, защото той е още дете“, каза бившият бранител на Барселона.

Рафа Маркес говори и за другата перла от школата на клуба – Фермин Лопес, който вече много често намира място в състава на Шави.

„Не можах да го използвам миналата година, но той трябваше да напусне, за да осъзнае, че има страхотна възможност да бъде в клуба. Всички сме доволни от неговото развитие и че Шави го харесва толкова много“, заяви Рафа Маркес, чийто отбор Барселона Атлетик заема 12-ото място в третото ниво на испанския футбол