Легенда на Манчестър Юнайтед се завръща към треньорската професия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Райън Гигс е готов да се завърне към футбола

Легендарното крило на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е взел решение да се завърне в треньорството, съобщава журналистът Майк Кийгън. Уелсецът досега не ръководеше тим, защото към него бяха повдигнати обвинения в домашно насилие от бившата му приятелка. Наскоро обаче тя повторно отказа да предостави доказателства в съда, което донесе победата на Гигс в съдебната зала.

В кратката си кариера като мениджър Гигс е водил Манчестър Юнайтед и е бил национален селекционер на Уелс. Той седна на горещия стол на “Олд Трафорд” след като Луис ван Гаал бе освободен от длъжност. Преди това уелсецът пък бе негов асистент. Гигс обаче не получи шанс да се задържи по-дълго на поста на старши треньор, тъй като “червените дяволи” бързо назначиха Жозе Моуриньо.

Гигс се задържа по-дълго на поста на национален селекционер на Уелс, но отново не успя да блесне. Той изкара 4 години на ръководния пост в тима на “драконите”.

В момента все още липсват информации къде Гигс ще продължи кариерата си на треньор. По всяка вероятност обаче той ще ръководим тим от Острова, който се състезава в по-долните дивизии на страната.