Легендарен бранител каза “Довиждане!” на Юве, заминава за Берлин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Приказката между Бонучи и Ювентус стигна своя край

Дългогодишният служител на Ювентус Леонардо Бонучи ще напусне клуба, за да се присъедини към Унион Берлин. Италианецът ще подпише с немския тим за една година, но в договора му ще има опция за удължаване за още един сезон.

Бонучи прекара 12 години в Торино. Той се присъедини към клуба през 2010 година. За него “бианконерите” платиха малко над 15 милиона евро на Бари, когато той бе 25-годишен. От тогава насам Бонучи е част от тима на Юве с изключение на сезон 2017/2018, който прекара в Милан. Този ход на бранителя тогава накърни достойнството на феновете на тима и много от тях все още не са простили предателството му. За останалите обаче той си остава легенда на клуба.

Бонучи игра в едни най-добрите години за Ювентус. Заедно с Джорджо Киелини и Андреа Барзали, те оформиха невероятно партньорство, което плашеше всички противникови нападатели. Тримата изведоха Ювентус до множество титли на Серия А и дори до финал на Шампионска лига, който обаче те злощастно загубиха от Барселона. Въпреки това обаче тримата остават емблеми на грандът от Торино.