Берое изпраща талант в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дамян Йорданов е на крачка от трансфер в Лацио

Берое е близо да осъществи трансфер на един от юношите на клуба в италианския гранд Лацио, твърди dsport. Според информацията сделката за Дамян Йорданов ще бъде осъществена в последните часове на летния трансферен прозорец. За момента не е ясно какво сума ще получат “заралии” за правата на младока, нито каква ще бъде неговата заплата в Рим.

Подобно на Никола Илиев, който игра за примаверата на Интер миналия сезон, Йорданов ще играе за тази на Лацио. 18-годишният футболист е бил забелязан от скаути, които са идвали да го гледат в България, включително и в последните му мачове. Йорданов дори започна като титуляр за “заралии” при катастрофалната загуба от Лудогорец с 5:0. Той бързо се превърна в любимец на Густаво Араголаса, който започна да го налага в тима си.

Трансферът на Йорданов показва, че в България не липсват таланти. В последните години нашата страна успя да изкара няколко млади момчета, които получиха шанса да заминат за чужбина и да започнат да градят кариера в западна Европа. Такива са например Илия Груев и Никола Илиев. Надеждите на цялата страна са, че подобни момчета ще успеят да върнат славата на националния ни отбор, която се загуби в последните 15-20 години.