Лекарят на Лудгорец се притекъл на помощ на Ериксен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Валентин Великов е сред хората оказали помощ на Ериксен

Лекарят на Лудогорец Валентин Великов (с тъмния костюм на снимката) е бил сред хората, които са оказали помощ на датския халф Кристиан Ериксен по време на инцидента с футболиста вчера в двубоя на “червения динамит” срещи Финландия от Евро 2020.

Великов е бил на стадион “Паркен” в датската столица в ролята на допинг-ченге, каквато изпълнява от дълги години на големи състезания и мачове. Великов обаче е лекар и съвсем естествено се е присъединил към колегите си, за да помогне при необходимост.

За ситуацията разкри бившия капитан на “орлите” Светослав Дяков, който публикува в социалните мрежи кратък текст с признателност към работата на Валентин Великов и останалите лекари.

Ето какво написа Светльо Дяков:

Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

“Семейството” Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия – докторите!

Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там – големия Доктор Валентин Великов!!