Лестър и Манчестър Юнайтед взеха по точка след здрава битка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 2:2 на "Кинг Пауър Стейдиън" на старта на Боксинг Дей

Лестър и Манчестър Юнайтед не се победиха в атрактивен мач с четири гола на старта на 15-ия кръг във Висшата лига. Тимът на Оле Гунар Солскяер на два пъти повеждаше в резултата, но домакините не се предадоха до края и взеха точката. След ремито на Боксинг Дей Лестър запазва второто място с 28 точки, Манчестър Юнайтед е трети с 27 точки. Лидер в класирането е шампионът Ливърпул, който има 31 точки.

„Червените дяволи“ можеха да поведат още във втората минута на двубоя. Бруно Фернандеш центрира отляво, а Маркъс Рашфорд не успя да нанесе точен удар с глава от линията на вратарското поле.

В средата на първото полувреме гостите откриха резултата. В 23-ата минута при атака отдясно Фернандш отклони за Рашфорд, който се реваншира за пропуска по-рано и разпечата вратата на „лисиците“.

Преднината на „червените дяволи“ се задържа до 31-ата минута, когато след поредица от грешки в отбраната на гостите Харви Барнс с топовен изстрел извън пеналта върна паритета.

Рашфорд направи нов пропуск след час игра на “Кинг Пауър Стейдиъм”, когато от чиста позиция би в обсега на вратаря.

В 79-ата резервата Единсон Кавани изведе Бруно Фернандеш, а португалецът прати покрай Шмайхел в далечния ъгъл за 1:2.

Пет минути преди края на редовното време Лестър попари надеждите на Манчестър Юнайтед за трите точки, след като Варди се възползва от добро прострелно центриране на Перес и отбеляза за крайното 2:2.

Още от: мачове Манчестър Юнайтед