Лестър подгони лидерите във Висшата лига след успех в Нюкасъл
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" се доближиха на точка от Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Лестър победи Нюкасъл Юнайтед като гост с 2:1 на “Сейнт Джеймсис Парк”. И трите попадения бяха отбелязани през втората част, като точни за „лисиците” бяха Джеймс Мадисън и Юри Тилеманс, а Анди Керъл реализира почетното попадение за “джордитата”. Това бе първият гол за Каръл за родния му клуб от 10 години насам, но попадението не помогна на “свраките” да вземат нещо от срещата.

Тимът на Лестър стартира по-добре двубоя и можеше да открие резултата чрез Варди, но неговият шут спря в страничната страна на мрежата на Дарлоу. Първата част бе равностойна и двата отбора имаха по 3 шанса за гол, но като цяло двамата вратари нямаха много работа.

Лестър започна по-добре втората част и в 55-ата минута откри резултата. Харви Барнс намери Джейми Варди в наказателното поле, който комбинира с Джеймс Мадисън и халфът не остави шансове на вратаря на гостите – 0:1.

В 72-рата минута Лестър направи добра атака и преднината им беше удвоена. Тилеманс намери Джеймс Джъстин, който комбинира с белгийския халф, а бившият играч на Монако отправи перфектен изстрел за 2:0.

Наставникът на домакините Стив Брус пусна на терена Анди Керъл в 79-ата минута, а това бе успешен ход, тъй като след по-малко от 180 секунди опитният нападател намали резултата, след като засече с крак подаване на  свой съотборник. Това беше първото попадение за нападателя на Нюкасъл от десет години насам.

“Джордитата” обаче не успяха да вкарат второ попадение на Лестър и гостите спечелиха трите точки. Така тимът на Брендън Роджърс се изкачи на третото място във Висшата лига и диша във врата на лидерите Ливърпул и Манчестър Юнайтед, които имат точка повече, но пък и мач по-малко на сметката си.