Лестър разби новака Уест Бромич и го запозна с реалността
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тимът на Лестър Сити започна уверено новата кампания 2020/21 в английската Висша лига. Воденият Брендън Роджърс отбор срази новака Уест Бромич с 3:0 като гост в двубой от първия кръг. Две попадения за успеха на “лисиците” отбеляза звездата на отбора Джейми Варди от дузпи, а първото попадение в мача и своя дебютен гол в английското първенство реализира защитникът Тимоти Кастан, който бе привлечен от Аталанта.

Белгийският защитник беше и единственото ново попълнение в стартовия състав на Лестър Сити в тази среща. Той си партнираше в отбрана със Союнчу, Ндиди и Джъсин, а на вратата бе Каспър Шмайхел. В халфовата линия Брендън Роджърс заложи на Менди, Барнс, Тилеманс, Прает и Перес, а единственият нападател в схемата 4-1-4-1 бе Джейми Варди.

Първото полувреме на ‘Дъ Хоутърнс’ не предложи попадения. На два пъти Харви Барнс пропусна възможности за гол за “лисиците”, докато Матеус Перейра от домакините имашс шанс да се разпише в края на полувремето, но Каспър Шмайхел направи страхотно спасяване.

Дванадесет минути след подновяването на играта ‘лисиците’ поведоха. Тимоти Кастан се разписа с глава след отлично центриране на Денис Прает. Четири минути по-късно гостите вкараха второ попадение чрез Айосе Перес, но то бе отменено поради засада.

В следващите минути Лестър доминираше срещу своя опонент. Уест Бром така и не успя да създаде положения пред вратата на Шмайхел. В 73-ата минута Кайл Бартли извърши нарушение в собственото си наказателно поле и гостите получиха дузпа. Зад топката застана Джейми Варди, който не остави шансове на Сам Джонстън за 0:2.

В 79-ата минута тимът на Брендън Роджърс пропусна шанс за трето попадение чрез Барнс. Все пак преднината на гостите стана класическа пет минути по-късно. Дара О’Шей фаулира футболист на гостите в пеналта и Лестър получи втора дузпа. Отново Джейми Варди бе безупречен от бялата точка и отбеляза втория си гол в двубоя – 0:3.

При този резултат завърши и срещата на “Дъ Хоутърнс”. Уест Бромич се сблъска с реалността във Висшата лига, докато за Лестър стартът на новия сезон е перфектен и тимът даде заявка за нова силна кампания.