google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стив Купър има нужда от още играчи за да направи своя отбор боеспособен във Висшата лига

Лестър е набелязал играчи от Челси и Ливърпул като потенциални трансферни цели.

След като незабавно се завърнаха във Висшата лига, Лестър в момента се опитват да съберат отбор, способен да избегне изпадане отново в Чемпиъншип. Вече успяха да доведат за постоянно Абдул Фатаву, и да привлекат играчи като Кейлъб Околи, Майкъл Голдинг и Боби Декордова-Рийд, които дойдоха от Аталанта, Челси и Фулъм. Въпреки това, тъй като Киърън Дюсбъри-Хол и Келеши Ихеаначо (двамата важни играчи) напуснаха ,,King Power Stadium”, отборът се нуждае от още подсилване.

Според Daily Mail, Лестър има голям интерес да привлече нападателя на Челси – Давид Датро Фофана. След като бе оставен извън предсезонното турне на Челси в Съединените щати, стана ясно, че котдивоарецът няма да успее да се наложи на ,,Стамфорд Бридж”. Статията твърди, че Фофана, който отбеляза общо 6 гола в 32 мача за Унион Берлин и Бърнли през миналия сезон, може да получи разрешение да напусне под наем, при условие че в предложението е включено клауза за закупуване.

Плеймейкърът на Ливърпул – Фабио Карвальо също представлява интерес за Лестър в момента, тъй като се предполага, че той може да напусне Анфийлд. Саутхемптън вече се провали с опит да си осигури услугите на 21-годишния футболист, а Ливърпул отхвърли предложение от около 15 милиона паунда. Дали Лестър би бил готов да предложи повече от ,,светците”, остава да видим, но се твърди, че са се свързали с колегите си от ,,Мърсисайд”.