Левски елиминира Лудогорец след драма с дузпи на “Герена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски елиминира Лудогорец на 1/4-финалите в турнира за Купата на България. Двубоят в редовното време и продълженията не предложи попадения, като при дузпите “сините” спечелиха с 6:5. Никой от двата отбора не сбърка до 12-ото изпълнение, когато Мавис Чибора стреля над вратата.

Старши-треньорът на домакините Петър Хубчев направи 4 промени в състава в сравнение с мача със Славия през уикенда. Янис Каргас, Холмар Ейлофсон, Иван Горанов и Станислав Иванов се появиха на местата на Деян Лозев, Мартин Райнов, Паулиньо и Мазурек. Нападението на тима бе водено от Костов, Робърта и Стаси Иванов.

За Лудогорец Владо Стоянов замени на вратата Пламен Илиев, а пред него действаха Недялков, Терзиев, Григоре и Сисиньо. Павел Върба се довери на Баджи, Анисе и Каули в средата на терена, докато Светльо Дяков остана резерва. В атака действаха Кешеру, Марселиньо и Вандерсон.

Лудогорец започна по-активно срещата и създаде първите по-опасни положения за гол. В 5-ата минута Марселиньо имаше добър шанс да вкара с глава, но пропусна. Две минути след това Клаудиу Кешеру можеше да нанесе опасен удар след подаване на Антон Недялков. Секунди след това и Левски създаде положение като Нуно Рейш не затрудни особено Владислав Стоянов.

В 18-ата минута Левски направи бърза контраатака, която завърши с опасен шут на Станислав Костов. Пет минути по-късно Кешеру стреля с глава, но не намери очертанията на вратата. В 28-ата минута вратарят на домакините Миятович допусна сериозна грешка, като Марселиньо можеше да се възползва далеч по-добре, но все пак и стражът на ‘сините’ се реабилитира за неточността си със спасяване. В края на първото полувреме удар не Кешеру профуча покрай гредата и така двата тима се прибраха на почивка при резултат 0:0.

Десет минути след подновяването на играта Спиерингс шутира към вратата на Стоянов, но ударът му излезе в аут. Малко след това “орлите” отговориха чрез шут на Вандерсон, а Миятович се намеси уверено. В 66-ата минута Лудогорец направи опасна контра атака и имаше числено предимство, но Вандерсон пропиля добър шанс за шампионите. Малко по-късно отново той шутира опасно, но Миятович изби.

В 93-та минута Лудогорец получи дузпа, след като Холмар задържа за фланелката Марселиньо в наказателното поле. Бранителят получи жълт картон за тази си проява. С изпълнението на дузпата се нагърби Дариуш Григоре, чийто удар бе спасен от Миятович и вратарят се превърна в големия герой за “сините” на този етап. Така мачът влезе в продължения.

В първото положение двата тима имаха по един шанс за гол чрез Шверчок и Спиерингс. Ударът на полския нападател бе спасен от Миятович, докато халфът на Левски стреля над вратата от 20-на метра.

В 108-ата минута Живко Миланов изпълни перфектно пряк свободен удар, но Владислав Стоянов се отчете с брилянтна намеса и запази нулевото реми. До края на второто продължение двата тима нямаха чисти положения за гол и дузпи трябваше да решат крайния победител.

Капитанът на Левски Живко Миланов спечели жребия за дузпите и избра те да се изпълняват пред Сектор “Б”. Именно той бе и първият изпълнител при дузпите.

Развой на дузпите

1:0 – Живко Миланов

1:1 – Козмин Моци

2:1 – Иван Горанов

2:2 – Якуб Шверчок

3:2 – Найджъл Робърта

3:3 – Дариуш Григоре

4:3 – Стайн Спиерингс

4:4 – Каули Оливейра

5:4 – Кали Тиам

5:5 – Марселиньо

6:5 – Холмар Ейлофсон

6:5 – Мавич Чибота – пропуск