Левски и Ботев Пловдив не се победиха на “Герена” в оспорван мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" регистрираха четвърти пореден мач без победа

Отборите на Левски и Ботев Пловдив не излъчиха победител в интригуващ двубой, който завърши 1:1 на стадион „Георги Аспарухов“. Цунами бе точен за “сините” през първото полувреме, а Антоан Бароан затвърди добрата си форма с гол за “канарчетата” след почивката.

“Сините” записаха четвърти пореден мач без победа и се отдалечиха още повече от първото място. “Сините” събраха 28 точки на 6-ото място в класирането, като са на десет зад лидера ЦСКА. Ботев Пловдив пък вече има 20 точки на 10-ото място в класирането на efbet Лига.

“Канарчетата” изиграха силен мач на “Герена” и в пети пореден двубой във всички турнири не допуснаха поражение, като имат три победи за периода. Срещата не започна добре за Ботев, които изостанаха в резултата в 19-ата минута. Тогава защитникът на “сините” Цунами засече с глава центриране от корнер и вкара за 1:0.

В 25-ата минута Ботев имаше шанс за изравнителен гол, но Пламен Андреев отрази удар на Антоан Бароан. Малко след това Ханкич реагира добре при центриране на Фадига, което рикошира в играч на “жълто-черните” и топката се насочи заплашително към вратата. В заключителните секунди на първото полувреме Самуел Акере от гостите стреля над вратата на Пламен Андреев.

В 54-ата минута Ивелин Попов пусна страхотен пас в пеналта към Антоан Бароан, а нападателят технично я отклони във вратата. Голът бе отменен от страничния рефер поради засада, но след намесата на ВАР резултатът стана 1:1.

В 66-ата минута Никла Попов посочи бялата точка в наказателното поле на Левски. Патрик-Габриел Галчев фаулира Янис Карабельов. Ситуацията обаче бе преразгледана с ВАР и дузпата бе отменена.

В 78-ата минута удар на Рикардиньо срещна страничния стълб. В продължението на срещата Илиян Стефанов отправи опасен удар, но топката премина встрани от вратата и в крайната сметка двубоят на “Герена” завърши наравно.