Левски има готов заместник на Петър Хубчев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На днешната пресконференция на новия мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков стана ясно, че бъдещето на настоящия наставник на “сините” Петър Хубчев е несигурно.

Има голяма вероятност Левски да се раздели с Хубчев и неговия екип. Представянето на “сините” от началото на годината е незадоволително и дори може да кажем слабо. Отборът от ‘Герена’ няма победа, а освен това вече е с минимални шансове в турнира за Купата на България, след като вчера загуби с 0:2 от Локомотив Пловдив, като възпитаниците на Хубчев играха много слабо.

Не е ясно и до колко Петър Хубчев има желание продължи работата си на “Герена”. На този етап бившият национален селекционер не е коментирл тази тема.

В Левски вече имат готов вариант за заместник на Петьо Хубчев. Ръководството на “сините” се е спряло на опитния специалист Ясен Петров, който и преди е водил отбора. Вече са проведени разговори с Петров и той е дал принципното си съгласие да се завърне в Левски, съобщава Топспорт.

51-годишният специалист води отбора на Левски през сезон 2010/2011. Под негово ръководство бе и последното запомнящо се участие на тима в европейските клубни турнири. Тогава отборът влезе в груповата фаза на Лига Европа, където записа победи срещу Гент и Спортинг Лисабон. В квалификационните кръгове тимът се справи с Дъндолк, Калмар и АИК.

В момента Ясен Петров е без отбор, като през юли 2019 година той се раздели с китайския Шъдзяджуан.

В случай, че преговорите с Пловдивския Джанини претърпят провал, Левски има и временен вариант за наставник. Това е Георги Тодоров, който бе начело на “сините” в края на миналия сезон след уволненението на Георги Дерменджиев.