google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На днешната пресконференция на новия мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков стана ясно, че бъдещето на настоящия наставник на “сините” Петър Хубчев е несигурно.

Има голяма вероятност Левски да се раздели с Хубчев и неговия екип. Представянето на “сините” от началото на годината е незадоволително и дори може да кажем слабо. Отборът от ‘Герена’ няма победа, а освен това вече е с минимални шансове в турнира за Купата на България, след като вчера загуби с 0:2 от Локомотив Пловдив, като възпитаниците на Хубчев играха много слабо.

Не е ясно и до колко Петър Хубчев има желание продължи работата си на “Герена”. На този етап бившият национален селекционер не е коментирл тази тема.

В Левски вече имат готов вариант за заместник на Петьо Хубчев. Ръководството на “сините” се е спряло на опитния специалист Ясен Петров, който и преди е водил отбора. Вече са проведени разговори с Петров и той е дал принципното си съгласие да се завърне в Левски, съобщава Топспорт.

51-годишният специалист води отбора на Левски през сезон 2010/2011. Под негово ръководство бе и последното запомнящо се участие на тима в европейските клубни турнири. Тогава отборът влезе в груповата фаза на Лига Европа, където записа победи срещу Гент и Спортинг Лисабон. В квалификационните кръгове тимът се справи с Дъндолк, Калмар и АИК.

В момента Ясен Петров е без отбор, като през юли 2019 година той се раздели с китайския Шъдзяджуан.

В случай, че преговорите с Пловдивския Джанини претърпят провал, Левски има и временен вариант за наставник. Това е Георги Тодоров, който бе начело на “сините” в края на миналия сезон след уволненението на Георги Дерменджиев.