Левски (Лом) матира Спартак (Плевен) с дубъл на Огнянов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ломчани продължават без загуба, а в сряда ще имат възможност да оглавят еднолично класирането

С две попадения на головата си машина Мариян Огнянов изобретателният Левски (Лом) надделя над Спартак (Плевен) с 2:1 в двубой, който несъмнено беше гвоздеят в програмата на 13-ия кръг в Северозападната Трета лига.

Toва бе деветият пълен успех за ансамбъла на Благой Кръстанов, който заема второ място във временното класиране с равен точков актив с Академия Враца, разгромил Локомотив (Дряново) с 6:3, и Севлиево, надиграл като гост Павликени с 2:0.

Трите тима имат по 30 точки, а на четвърто място с 28 пункта остана Вихър (Славяново), стигнал до нулево реми при днешната си визита на Дреновец.

Още в сряда обаче, ломчани, които са единственият тим в групата без поражение, могат да оглавят еднолично подреждането, тъй като тогава ще се състои срещата от втория кръг с Локомотив (Мездра), която бе отложена заради довършителния ремонт на стадиона в Лом.

Левски (Лом) матира Спартак (Плевен) с дубъл на Огнянов 1

Авторът на единственото попадение за столичния Левски в груповата фаза на Шампионска лига за пореден път демонстрира завидния си реализаторски нюх, като головата му сметка за сезона набъбна до 10 попадения.

Сините излязоха напред в резултата след половин час игра, когато Огнянов превърна в гол дузпата, отсъдена от рефера Никола Петров за нарушение срещу Рангел Абушев, който бе изведен зад гърба на отбраната на гостите след хубав пробив по левия фланг и проницателен извеждащ пас.

Екс-стрелецът на Левски (София), Ботев (Пловдив) и ЦСКА 1948 пък не остави шансове за стража на плевенчани, пласирайки прецизен удар в долния десен ъгъл – 1:0.

Левски (Лом) дублира аванса си малко след подновяването на играта, когато Огнянов се възползва от засуетяването на бранителите на Спартак и с прехвърлящ удар от 12 метра оплете топката в мрежата.

Силите на гостуващия тим стигнаха само за утешително попадение няколко минути преди края – Ивайло Иванов бе точен от дузпа.

Левски (Лом) матира Спартак (Плевен) с дубъл на Огнянов 2

Любопитно е да се отбележи, че наставникът на ломчани е Благой Кръстанов е един от най-изявените футболисти на Спартак, а освен това преди години беше треньор на сегашния предводител на плевенчани – Красимир Бислимов.

Следващата неделя ломчани гостуват на Севлиево в изключително интригуващ дуел, който може да окаже сериозно влияение върху борбата за първото място.

Снимки: Цветомир Борисов