Ломският експрес профуча край Трявна и докосна върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Седма поредна победа за тима на Благой Кръстанов

Левски Лом се изравни по точки с временния лидер в класирането на Северозападната Трета лига Севлиево, след като продължи впечатляващото си представяне, записвайки рутинна победа с 3:0 при визитата на Трявна в среща от 12-ия кръг.

Ломският експрес профуча край Трявна и докосна върха 1

Успехът на кокетния стадион “Ангел Кънчев” – едно от най-добре изглеждащите съоръжения в Трета лига, беше седми пореден за формацията на Благой Кръстанов, като в тези 630 минути ломчани съумяха да запазят вратата си суха.

С победата в Трявна Сините изпревариха в класирането Спартак (Плевен), който завърши наравно – 0:0, на собствен терен с Павликени. Водачът в таблицата Севлиево също изпусна точки в този кръг, след като стигна само до реми – 2:2, у дома срещу Партизан (Червен бряг).

Четири тима – Севлиево, Академия Враца, Левски и Вихър (Славяново), са с равен актив от 27 точки, но ломчани имат един мач по-малко.

Технически отборът от града край река Росица остава първи, тъй като при еднакъв сбор точки на няколко отбора, се прави мини-класиране от преките мачове между тях. В случая Севлиево има по-голям актив заради победата с 3:0 над Вихър (Славяново).

Спартак (Плевен) е пети с 25 точки.

Левски, от чиито редици отсъстваше наказаният бранител Кристиан Григоров, овладя инициативата още в началото и нито за миг не постави под съмнение по-високата си класа.

Точни за ломчани бяха обичайните заподозрени. Рангел Абушев се разписа два пъти – в началото и в края на първото полувреме, а в заключителните акорди Мариян Огнянов постави черешката върху тортата, оформяйки крайния резултат.

Секунди след реализирания гол Огнянов бе заменен, за да обере овациите на феновете на Левски, пропътували разстоянието до Трявна, за да подкрепят своите любимци.

Активът на Левски вече е 27 точки, спечелени в 11 мача – осем победи и три равенства, като Сините са единственият тим в групата, който не познава вкуса на поражението.

В следващия кръг тимът на Благой Кръстанов е домакин на един от основните претенденти за първото място – Спартак (Плевен). Двубоят е на 1 ноември от 14.30 часа.

Снимки: Цветомир Борисов