Левски може да остане без лиценз за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Левски може да загуби лиценза си за европейските клубни турнири. Това предупреди Петър Ганев – представителят на привържениците, който е предложен от феновет на “сините” да влезе в Надзорния съвет на клуба.

В сутрешния блок на Би Ти Ви Петър Ганев заяви, във вторник е имал среща с основните акционери Наско Сираков и Константин Папазов, както и с изпълнителния директор Павел Колев. Възможността Левски да не получи лиценз за Европа е свързана с текущи задължения на клуба. Ганев не спомена конкретна сума, но каза, че тя е шестцифрена.

Пред “Дневник” той заяви, че сроковете за лиценз за българския шампионат са различни и засега там няма опасност Левски да остане бе лиценз.

Миналата седмица Наско Сираков обяви официално, че Левски дължи 4.4 млн. лева на НАП по споразумение за разсрочено плащане, но отделно има натрупани нови 714 хил. лева. Те са свързани с неплащането на осигуровки и данъци през последните 3 месеца, в които “сините” изпаднаха в тежко положение. Натрупването им крие заплаха за разваляне на договора с НАП, който пък е ключов за получаването на лиценз.

Според думите на Сираков пък стана ясно, че не е задължително Левски да играе в Европа. Желанието му е Левски да се завърне на европейската сцена, когато е готов и има силен отбор.

“Има голяма вероятност след две седмици Левски да изгуби своя европейски лиценз. Това е нещо, което привържениците трябва да знаят. До края на юни, за да се запази европейският лиценз, тъй като сме в мониторинг, трябва да изплатим всички текущи задължения”, заяви Ганев.

Според неговото изказване, в дългосрочен план картината не е толкова черна, защото освен името на стадиона всички останали рекламни позиции са свободни. “Има много потенциал и особено ако привържениците и бизнесът повярват, че Левски е тръгнал по друг път”.

В заключение Ганев изрази оптимизма си, че Левски може да се отърве от зависимостите си. От години се твърди, че собствеността на “сините” е свързана задкулисно с министър-председателя Бойко Борисов и депутата от ДПС Делян Пеевски.