“Левски на Левскарите” с отворено писмо до ръководството на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Липсата на комуникация и сътрудничество между Клуб и привърженици доведе до взимане на необмислени решения и поемане на необоснован риск още при гостуването на първия съперник в Лигата на конференциите", написаха от сдружението.

От сдружението “Левски на левскарите” излязоха с отворено писмо до собствениците и ръководителите на столичния гранд.

То бе във връзка с инцидентите и неуредиците, които съпътстваха първите двубои на “сините” в Лигата на конференциите от втория квалификационен кръг срещу северномакедонския Шкупи.

Ето и какво написаха от сдружението:

“Обръщаме се към собствениците и ръководителите на най-популярния и най-обичан футболен отбор в България.

Сдружение “Левски на Левскарите” иска да насочи вниманието, вашето и на цялата “синя” общност, към последните събития и инциденти в първите мачове от участието на отбора в Европейските клубни турнири. Налага се да алармираме, че ръководството на Клуба прави много сериозни пропуски в един от основните си ангажименти, а именно да подсигурява добра организация на футболните срещи на представителния отбор.

Липсата на комуникация и сътрудничество между Клуб и привърженици доведе до взимане на необмислени решения и поемане на необоснован риск още при гостуването на първия съперник в Лигата на конференциите. Клубното ръководство за пореден път прояви недопустимо безхаберие и лекомислено реши да допусне присъствието на наша публика на особено рисково гостуване. Без да бъде потърсено мнението и без съдействието на структурите на левскарските организации, които имат огромен опит и експертиза в тази област, левскарите бяха поведени (подведени) на “разходка” във враждебна територия и негативните резултати не закъсняха.

Ще изброим само част от тях:

• Още преди мача бяха извършени арести и множество левскари станаха жертви на полицейски произвол

• Левскарите бяха нападнати и бити по улиците на Скопие

• Привърженик на Левски беше намушкан с нож. За щастие не загуби живота си и в момента се лекува от тежката травма.

• Множество левскари станаха жертва на провокации от страна на служители на охранителната фирма на стадиона в Скопие

Като капак на изброеното по-горе официалните представителите на Клуба (собственици и ръководство) се качиха на луксозните си возила и напуснаха стадиона в Скопие, веднага след последния съдийски сигнал.

Шефовете в “Левски” абсолютно безотговорно изоставиха всички левскари на стадиона, да се оправят сами. От своя страна Публиката на Левски заяви, че няма да си тръгне, докато техните арестувани братя не бъдат освободени. Левскарите сами се организираха и на самия стадион събраха сумата, която бе необходима за покриване на тенденциозно наложените глоби на нашите сънародници. На всичкото отгоре намушканият с хладно оръжие българин дори не беше посетен в болницата от нито един представител на

клубното ръководство. Смеем да твърдим, че такова отношение на собственик и ръководство, спрямо пострадали левскари на чужда територия до сега не сме имали никога в историята на вековния Клуб.

Коренно различно беше отношението и комуникацията между Клуб и привърженици преди и по време на мачовете от Лигата на конференциите през миналата година. Тогавашното ръководство още след изтеглянето на първия жребий вече беше взело адекватни мерки и до инциденти не се стигна. Нито при гостуването на отбора, нито преди, по време и след домакинските ни мачове. Последната среща от евротурнирите срещу отбора на Шкупи, проведена на стадион “Георги Аспарухов”, показа редица слабости в организационно отношение, които водят до напрежение сред привържениците както преди, така и по време, а и след провеждане на футболното събитие.

• Хаос при продажбата на билети – веднага след старта на продажбата на билети близки до Клуба медийни канали тържествено заявиха, че всички билети са продадени за рекордно кратък срок. Оказа се обаче, че не е така и от Клуба на няколко пъти даваха информация на парче, че тук или там има останали свободни пропуски за стадиона. Това доведе до излишно напрежение и объркване сред привържениците и до абсурдната ситуация да останат празни седалки, при наличието на интерес за посещение на мача по-голям от капацитета на стадиона.

• Формален и неефективен пропускателен режим, довел до възможността на стадиона да бъдат вкарани и използвани забранени от правилниците на УЕФА пиротехнически средства, застрашаващи от една страна здравето и живота на привържениците на “Левски”, сред които има и много жени и деца. От друга страна това води за Клуба до тежки, за всички ни, наказания.

• След инцидента с нерегламентираните пиротехнически средства, Клубът не намери за необходимо да реагира адекватно и своевременно. Не установи виновниците и извършителите на неправомерните действия и не ги санкционира. Това отново доведе до появата на фалшиви

новини, всевъзможни зловредни слухове и откровени измислици, които естествено пораждат напрежение, изразяващо се във взаимни упреци, обвинения и обиди между Левскари, както на стадиона, така и в социалните мрежи.

• Не на последно място считаме за абсолютно недопустим и обиден фактът, че ръководството на клубът не реагира адекватно на провокацията от страна на гостуващия отбор и се съгласи “сините” да играят в жълто на Герена!

Ние от сдружение “Левски на Левскарите” категорично завяваме и ви напомняме, че отговорността за организацията и провеждането на футболните срещи, както и за комуникацията и работата с привържениците е ваша!

Потърпевшите от зле свършената и несвършената работа от страна на клубното ръководство, сме ние, всички левскари, благодарение на които Левски го има.

Животът и здравето на левскарите е изложено на потенциален и реален риск. Не можем да си позволим да мълчим, или да си затваряме очите пред заплахата, която ни грози. Още повече, когато всичко това е плод на безхаберие, безотговорност, некомпетентност и обикновен мързел.

Само ЛЕВСКИ!

“Левски на Левскарите”

П.П. Миналата вечер привърженик на футболен клуб АЕК загуби живота си в Гърция, вследствие от сблъсъци между привърженици на неговия отбор и тези на Динамо Загреб.”