Мартин Петков сравни първенството на България с това на Азербайджан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тук конкуренцията е по-голяма и е по-трудно от българския шампионат", обяви нападателят.

Бившият футболист на Левски, Черноморец Одеса, Славия и Септември – Мартин Петков, акостира в азербайджанския Туран през юли със свободен трансфер.

Нападателят записа впечатляващ дебют в тамошното първенство, след като отбеляза 2 гола при класическата победа на своя тим с 3:0 над домакина Араз в първия кръг от новата кампания.

“Щастлив съм, че вкарах, но победата беше по-важна както за мен, така и за отбора. Всеки нападател иска да бъде най-добрият и да бележи много голове, но за мен най-важното е да помагам на отбора и да раста като футболист. А всичко останало ще си дойде само, ако се влагам на максимум”, коментира Петков в интервю за “azerisport.com”.

“Дойдох тук, защото считам, че това е едно доста добро място за мен. Знам, че новият ми клуб е с добра история и фенове. Много ми харесва начина, по който играе отборът. Мисля, че имаме отлични качества и потенциал и можем да стигнем до много високи позиции. Аз лично ще давам всичко от себе си във всеки мач, пък ще видим какво ще се получи. Надявам се да помогна на отбора да постига успехи и още много победи”, сподели той.

“Все още не познавам добре първенството на Азербайджан. В българската лига има повече отбори, но мисля, че тук конкуренцията е по-голяма и е по-трудно”, каза още Мартин Петков.