Левски натиска “каре” от играчи за нови договори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На "Герена" са отправили ултиматум към Андриан Краев, Кристиан Димитров, Цунами и Жереми Петрис да кажат дали ще приемат предложенията за нови контракти, които бяха отправени към тях със завишени финансови условия.

От Левски поставиха краен срок на четирима футболисти да дадат крайния си отговор, след като отмине паузата за националните отбори. На “Герена” са отправили ултиматум към Андриан Краев, Кристиан Димитров, Цунами и Жереми Петрис да кажат дали ще приемат предложенията за нови контракти, които бяха отправени към тях със завишени финансови условия.

Андриан Краев пристигна в отбора след старта на сезон 2020/21. Тогава наставник бе Георги Тодоров, който го привлече от играещия във Втора лига в онзи период Хебър. В началото на тази година от “Герена” отхвърлиха оферта за правата му от Фехервар, а през новия сезон той носи и капитанската лента в отсъствието на Николай Михайлов.

Кристиан Димитров пък пристигна на “Герена” от Хайдук (Сплит) като свободен агент през януари 2023 г. В първите си месеци в клуба той имаше трудности да се наложи в състава, но след напускането на Ноа Сонко Сундберг пловдивчанинът се възползва от открилата му се възможност и се превърна в основен стълб в отбраната на “сините”.

Цунами бе първият бразилец, привлечен в Левски от Станимир Стоилов. Той дойде от Ботафого ПБ, а след това бе последван и от Уелтон. Договорът на левия бек също е до края на сезона. Същото се отнася и за Жереми Петрис, който също е с изтичащ контракт. Интерес към него има от ЦСКА 1948, а самият играч предпочита да продължи кариерата си в чужбина и за момента отказва да преподпише.

Левски вече се опари през лятото, като се наложи да приеме оферта за играч, чийто договор изтичаше след година. Става дума за Ноа Сонко Сундберг, който отказа да поднови договора си и това накара ръководството да го продаде на Лудогорец за 800 хил. евро. В клуба се надяват тази ситуация да не се повтаря и именно заради това шефовете правят всичко възможно да убедят въпросното каре играчи да преподпише колкото се може по-скоро.