Левски отново се сгромоляса на “Лаута”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джовани и Георги Минчев реализираха попаденията за Локомотив Пловдив, а Рикардиньо за гостите

Локомотив Пловдив отново подчини Левски на “Лаута” с 2:1, а всички попадения попаднаха през първата част. Срещата от програмата на четвъртия кръг на еfbet Лига, започна с принудителна смяна за гостите още в третата минута, след като Жереми Петрис получи травма и бе заменен от Патрик-Габриел Галчев.

“Смърфовете” удариха още в осмата минута, а попадението дойде след грешка на Дарлан. Бабакар Дион даде пас към Джовани, който финтира Галчев, а след това вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Пламен Андреев.

В 23-та минута след груба грешка на Мартин Паскалев, Левски успя да организира бърза контраатака. Рикардиньо пусна отличен пас към Марин Петков, който стреля, но Динко Хоркаш спаси с десния крак.

Динко Хоркаш направи впечатляващо спасяване в 29-ата минута. Цунами центрира в наказателното поле на Локомотив, където Рикардиньо бе оставен непокрит и отблизо стреля с глава, но Хоркаш успя с дясната си ръка да спаси.

“Черно-белите” бяха много близо да реализират второ попадение в 31-ата минута. Евандро центрира опасно от фал в наказателното поле на Левски, където Пламен Андреев бе неубедителен, а топката срещна десния му стълб, след което Хосе Кордоба с глава изчисти топката в корнер.

Левски успя да изравни резултата в 32-ата минута. Марин Петков пусна много добър извеждащ пас към Рикардиньо в наказателното поле на Локомотив, след което бразилецът прокара топката между краката на Динко Хоркаш и я прати в мрежата му за 1:1.

Две минути по-късно Локомотив Пловдив можеше да поведе отново в резултата. Матеус Да Силва подаде към Георги Минчев, който стреля с глава, но ударът му бе блокиран от Келиан ван дер Каап. След това Христо Иванов стреля, но се получи рикошет и топката излезе в корнер, след който домакините не успяха да създадат нищо пред вратата на Пламен Андреев.

Локомотив Пловдив възстанови аванса си в мача в 40-ата минута. Асими Фадига загуби топката в половината на Локомотив. Домакините организираха бърза контраатака, при която Евандро пусна отличен пас към Джовани, който навлезе в наказателното поле на “сините”, бе сам срещу Пламен Андреев, но вместо да стреля подаде към Георги Минчев, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

През втората част положенията за гол бяха много по-малко и то предимно за гостите от София, но не успяха да направят нищо повече и за тях ще се наложи да се концентрират върху срещата от третия квалификационен кръг срещу Апоел Беер Шева, след втората шампионатна загуба за тях от началото на първенството.