Левски отново смълча “Колежа”, “сините” биха Ботев с 3:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" не успяха да вземат своя реванш

Отборът на Левски записа първа победа от новия сезон в efbet лига. “Сините” надвиха Ботев Пловдив като гости с 3:1 след голове на Рикардиньо и Джавад ел Джемили. Голът на домакините пък бе дело на Мартин Секулич.

“Сините” откриха резултата в 56-ата минута след точно изпълнена дузпа от нападателя Рикардиньо, който сам си спечели наказателния удар. Попадението разколеба играчите на Ботев и те се хвърлиха в атака в опит да изравнят резултата. Това обаче доведе до проблеми за тях във фаза защита, които бързо бяха наказани от Левски.

Гостите удвоиха преднината си в 74-ата минута, когато Ел Джемили прониза противниковата врата с прецизен удар от дистанция. Това бе дебютното попадение на футболиста с екипа на Левски откакто той премина на “Герена” през зимата.

Домакините за кратко се отърсиха от шока и успяха да върнат едно попадение. То падна в 81-ата минута и бе дело на Мартин Секулич, който се възползва от неприятен рикошет в наказателното поле на “сините”.

В 86-ата минута обаче Левски сложи точка на спора. Джавад ел Джемили вкара втория си гол в мача, който бе не по-малко впечатляващ от първия и донесе трите точки на своя тим.

Това бе втори пореден мач за Ботев от началото на сезона, в който “канарчетата” не успяха да стигнат до победата.