Левски удари Шкупи на “Герена” и гледа смело към Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" направиха нужното, за да се класират напред

Отборът на Левски победи с 1:0 македонския Шкупи пред изпълнените трибуни на “Герена”. Двубоят привлече сериозен интерес и атмосферата на стадиона бе спираща дъха, което със сигурност помогна на възпитаниците на Николай Костов.

През първата част двата отбора нямаха много чисти положения. През по-голямата част обаче Левски контролираше събитията на терена. Играчите на “сините”, които се открояваха сред останалите отново бяха Уелтън и Джавад ел Джемили, но и те не успяха да поразят вратата на македонците.

През втората част обстановката започна да се изнервя, тъй като времето на македонците изтичаше бързо. Стигна се до няколко по-остри влизания, но главния съдия се справи отлично и потуши страстите.

Точно обаче когато всичко вече изглеждаше решено, в 101-ата минута на мача, и всички нетърпеливо очакваха последния съдийски сигнал, Марин Петков избухна с чудесен изстрел от дистанция, който взриви препълнените трибуни и донесе победата на Левски.

Следващия съперник на Левски по пътя към групите на Лигата на конференциите ще бъде Апоел Беер Шева. Тази вечер израелците отстраниха Паневезис след 1:1 в реванша и общ резултат от 1:2. Неубедителното им представяне дава надежди на Левски, че тимът може да се доближи още повече до влизане в евротурнирите. Развръзката от двубоите с израелците ще стане ясна в следващите седмици когато те ще разменят по едно домакинство.