Левски преговаря с Фиорентина за млад вратар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фиорентина предлага символична сума за Иван Андонов, който има договор със Сините до декември

Амбицираният да запише най-силното си представяне в Първа лига от дълго време насам – Левски, продължава да преговаря с италианския Фиорентина за правата на младия вратар Иван Андонов, съобщава “Тема Спорт”.

Миналия месец популярният вестник „Кориере дело Спорт” съобщи, че тимът от Флоренция е закупил 18-годишния страж, като в публикацията се съобщаваше, че треньорският щаб на Виолетовите планира да му даде шанс в първия тим след силните му изяви в Примаверата.

Всъщност обаче се оказа, че трансферът не е бил финализиран заради желанието на Левски да получи за Андонов 75 000 евро и по-голям процент от евентуална бъдеща продажба.

Разминаването обаче идва от решението на Фиорентина да предложи само 35 000 евро и два пъти по-малко от исканото от Сините при следваща сделка. С днешна дата италианският клуб бил категоричен, че няма да отстъпи от предложената сума.

Андонов има контракт с Левски до декември. Близки до събитията на Герена твърдят, че ако не се стигне до трансфер, той ще се завърне при Сините и само ще тренира с тима, а след изтичане на договора му, ще има възможност да премине на „Артемио Франки“ като свободен агент.

Андонов записа 31 мача за младежкия отбор на Фиорентина, като девет пъти запази вратата си суха.

 

Андонов попадна и два пъти в групата за мачовете на мъжкия отбор на Фиорентина – срещу Торино за първенство и срещу Аталанта за Купата на Италия.