Левски ще иска ново разпределение на парите от ТВ права
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

“Сините” ще изискват нов договор за разпределението на телевизионните права, информира вестник “Тема спорт”. В клуба недоволстват от системата, според която отборите си разделят приходите. На “Георги Аспарухов” са убедени, че би трябвало да получават много по-голяма сума от сегашната.

Според различни източници, Левски взима по около 600 000 лева на година от това перо. “Сините” смятат, че би било справедливо тези средства да бъдат разпределени спрямо интереса, който отделните клубове генерират. В България, това безспорно са ЦСКА и Левски. Такъв е испанския модел, където Барселона и Реал Мадрид си поделят огромна част от ТВ правата.

💙Днес няма да има обичайните цифри и отчети, защото има една гордост, която е неподвластна на времето и не се измерва в…

Gepostet von ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI am Mittwoch, 3. Juni 2020

В момента, отборите от българската efbet Лига си разделят по 6,5 милиона лева на сезон. 60%, от тези средства, се разделят по равно между всички отбори в елитната ни дивизия, а останалите 40% се раздават на базата на крайното подреждане. Такъв е договорът и за следващата кампания.

Новият силен човек на “Герена” Наско Сираков ще иска да направи така, че по-голяма част от бюджета на Левски да идва именно от парите, който се плащат за излъчване на мачовете на отбора.