Левски възкръсна като Феникс и обърна Ботев (Враца)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичани направиха силно второ полувреме и след 0:1 стигнаха до победа с 3:1 при гостуването си на "Христо Ботев"

Ботев Враца допусна поражение с 1:3 от гостуващия Левски в днешния мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Домакините направиха силна първа част, в която поведоха с гол и имаха няколко отлични възможности да вкарат и втори, включително и изпусната дузпа, но след почивката Левски показа друго лице и направи пълен обрат, вкарвайки три гола. Две от попаденията бяха дело на звездата на столичани Найджъл Робърта, а с гол се отчете и Живко Атанасов. Така Левски се изравни по точки (24) с 8-ия Царско село. Ботев Враца остава на 12-о място с 18 точки.

Ботев диктуваше темпото на игра през първите 45 минути, а столичани направиха огромен брой грешки в отбрана и имаха късмет да се оттеглят на почивката само с гол пасив.

Домакините започнаха силно двубоя и в 7-ата минута поведоха в резултата. След корнер Домовчийски отклони с глава към непокрития Костадин Ничев, който хладнокръвно прати в мрежата на гостите със силен удар.

Патрик-Габриел Галчев имаше шанс да изравни в ответната атака, когато получи в наказателното поле, овладя на гърди, след което обаче прати над вратата от около 13-14 метра.

Врачани получиха дузпа в 14-ата минута за игра с ръка на Галчев, но Даниел Генов уцели гредата при удара си от бялата точка.

Три по-късно Генов пробва от много малък ъгъл да се реваншира за изпуснатата дузпа, като не бе далеч от успех, но кълбото се отби в левия страничен стълб.

Най-спорният момент в мача дойде в 25-ата минута, когато Красимир Костов излезе да избие топката и се сблъска лошо с Начо Монсалве, за което гостите имаха бурни претенции за дузпа, които не бяха уважени. Монсалве бе изваден на носилка, а след това е бил откаран и в болница за по-обстоен преглед.

При центриране на Буров отляво в 31-ата, Даниел Генов не успя от линията на вратарското поле да намери очертанието на вратата и би в аут.

След почивката Левски заигра много по-подредено и офанзивно и резултатът не закъсня.

В 55-ата Робърта получи в пеналта, но си поведе с една идея по-силно, което бе достатъчно за Красимир Костов да излезе и да избие.

Две по-късно столичани изравниха. При изпълнение на корнер в 57-ата Костов излезе неразчетено и беше изпреварен от Робърта, като Нидерландецът насочи с глава във вратата за 1:1.

В 59-ата Здравко Димитров центрира, Робърта нанесе слаб удар с глава, но Живко Атанасов се възползва от ситуацията и направи добавка с глава за 2:1.

Точка на спора сложи Робърта в 65-ата, след като реализира от дузпа за нарушение на Ничев срещу Мартин Петков малко по-рано.

До края на двубоя Мартин Петков и Билал Бари имаха възможност да отбележат, но вратарят Красимир Костов се представи на ниво.

В добавеното време в игра влезе и Валери Божинов, като минута по-късно бе даден последния съдийски сигнал.