Люис Хамилтън ще потегли първи в Гран при на Тоскана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще стартира първи в утрешното състезание от Формула 1 – Гран при на Тоскана. Британецът спечели за 95-ти път квалифиакция, след като записа време от 1:15.144 минути на 5.245-километровото трасе на пистата “Муджело”.

От втората позиция ще потегли неговият съотборник в Мерцедес – Валтери Ботас. Зад тях ще започнат пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Алекс Албън. Пилотът на Ферари Шарл Льоклер направи доста по-добра квалификация и си осигури пета позиция, а след него на стартовата решетка ще бъдат пилотите на Рейсинг Пойнт Серхио Перес и Ланс Строл. Даниел Рикиардо с Рено се нареди осми, а Карлос Сайнс с МакЛарън е девети. Естебан Окон с Рено допълва топ 10.

Пилотът на Ферари Себастиан Фетел записа четиринадесето време и не успя да вземе участие в последната фаза на квалификацията. Победителят от последното състезание на “Монца“ Пиер Гасли с Алфа Таури се провали в днешната квалификация, след като отпадна още в първата част и ще стартира от 16-ата позиция.