Лионел Меси спечели рекордна осма Златна топка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът остави зад себе си Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд

Аржентинската футболна звезда Лионел Меси спечели осма Златна топка. Тази вечер на церемонията в Париж футболистът на Интер Маями получи наградата от Дейвид Бекъм. Меси се пребори за наградата с Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе, а на четвърто място остана Кевин де Бройне.

Лео Меси спечели Златната топка преди това през годините 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 и 2021-ва. Аржентинецът затвърди статуса си на една от най-големите футболни легенди. Спечелването на Мондиал 2022 му гарантира и тази награда, като почти сигурно това ще бъде и последната му Златна топка в знаменитата кариера.

“Благодаря на всички, които са гласували за тази награда. Благодаря на съотборниците си в националния отбор за това, което направихме в Аржентина. Лаутаро, Хулиан Алварес.. те са само малка част, които помогнаха за този успех”, започна Меси след получаването на наградата.

“Мбапе и Холанд са невероятни играчи, особено на индивидуално ниво. Те направиха невероятни неща. Убеден съм, че в следващите години един от тях ще спечели Златната топка, няма никакви съмнения. Много години те ще властват на терените”, заяви Меси са по-младите си колеги.