Литовски национал от Ботев Пд: Ще опитаме да победим България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Българските играчи са доста силни физически, доста здрави", смята Фаустас Степонавичюс

Играчът на Ботев Пловдив – Фаустас Степонавичюс, който представлява националния отбор на Литва, говори преди двубоя на страната му срещу България в събота. Младият футболист вече опозна България и първенството, след като през лятото премина в редиците на “канарчетатаа”.

Степонавичюс заяви, че в Литва се надяват на победа над България. Футболистът изрази мнението си за българските играчи, като според него те са доста силни физически. Той очаква да се получи здрав мач между България и Литва с доста физически сблъсъци.

“Както казах в интервю наскоро, още първите ми впечатления от тренировките в България са, че играчите са доста силни физически, доста здрави. Прави ми впечатление, че в първите 5-10 минути започват силно, много здраво, опитват се да изплашат съперника. Футболистите са добре сложени физически. Но ние имаме своите качества и ще опитаме да вземем трите точки, колкото и да е трудно“, сподели Фаустас Степонавичюс.

Треньорът на литовския отбор – Едгарас Янкаускас, фаворизира България преди срещата. Специалистът заяви, че “лъвовете” са труден съперник, който пресира високо по целия терен. Янкаускас отчете, че домакинството на България променя много неща в сблъсъка. Първият мач между двата тима в Литва завърши наравно 1:1.