ПСЖ ще съперничи на Реал Мадрид в преследването на Рафаел Леао
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани ще осигурят сериозна конкуренция на "белия балет" в надпреварата за подписа на 24-годишния португалски национал

Според новина на испанското издание Fichajes, португалската звезда Рафаел Леао е обект на интерес от страна на Пари Сен Жермен. 24-годишният играч също е трансферна цел на Реал Мадрид и няколко други европейски гранда.

Междувременно Милан вероятно ще се затрудни да задържи своя нападател след летния трансферен прозорец. Рафаел Леао се утвърди като един от най-добрите играчи в Серия А, откакто се присъедини към “росонерите” от тима на Лил през август 2019 г. Португалският национал се бореше да подпечата авторитета си в Спортинг и Лил, но преминаването на Сан Сиро извади най-доброто от него, трансформирайки кариерата му.

4-годишният играч беше катализаторът в Милан, който сложи край на дългото чакане клубът да спечели титлата в Серия А през сезон 2021/22. Рафа Леао започна добре кампанията 2023/24, като постигна три гола и четири асистенции в десет срещи. Прогресът на играча естествено е забелязан, като той привлече вниманието на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

Бившият нападател на Лил е на радара на Реал Мадрид от дълго време. На “Бернабеу” обмисляха да си осигурят услугите на Леао през летния трансферен прозорец, но сделката не се осъществи. Все пак интересът на ‘Кралския клуб’ не е намалял, като Реал Мадрид все още следи изявите на играча. В битката за подписа на футболиста ще влезе и ПСЖ. На ‘Парк де Пренс’ гледат на него като заместник на Килиан Мбапе, който вероятно ще напусне клуба след края на сезона.