Челси и Манчестър Юнайтед поглеждат към млад германски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младата звезда на Шалке - Ассан Уедраого, е трансферна цел на английските грандове

В информация на изданието TEAMtalk се твърди, че Челси и Манчестър Юнайтед се интересуват от привличането на 17-годишното германско дете чудо Ассан Уедраого. Двата гранда от Висшата лига ще се борят с Байерн Мюнхен за неговия подпис.

Тийнейджърът е сравняван с френския полузащитник Пол Погба, който е бивш играч на Манчестър Юнайтед, поради приликите в стила на игра и той има потенциала да се развие в халф от най-висока класа в близко бъдеще. Както Челси, така и Ман Юнайтед имат нужда в бъдеще от качествен централен полузащитник, а 17-годишният играч може да бъде чудесна инвестиция за тях. Уедраого вече се наложи като играч в първия отбор на Шалке и представянето му показа, че е достатъчно добър, за да играе за големи клубове в бъдеще.

Младежът ще се надява да продължи развитието си с редовно участие в мачовете на Шалке във Втора Бундеслига през следващите месеци. Челси и Манчестър Юнайтед вероятно ще трябва да му предложат гаранции за игрово време, преди да го привлекат. Ако не могат да му гарантират място в стартовите 11, би било идеално да го дадат под наем, след като го вземат в редиците си.

И двата клуба разполагат с финансовия ресурс, за да осъществят сделката и остава да видим дали младокът ще заиграе в Премиър Лийг. Междувременно други големи клубове от Англия като Манчестър Сити и Нюкасъл Юнайтед също следят изявите на талантливия футболист, който е родом от Мюлхайм.