Ливърпул е много близо до привличането на Адама Траоре
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ливърпул е много близо до подписа на крилото на "вълците" и испанския национален отбор

Според иформация на испанското издание El Gol Digital, действащият шампион на Висшата лига Ливърпул е на прага да подпише с Адама Траоре от Уулвърхямптън през летния трансферен прозорец.

Траоре, продукт на младежката академия в Барселона, се премести в Англия през 2015 г. в търсене на редовен футбол при мъжете. И след трудни престои в Астън Вила и Мидълзбро, бързото крило намери успех при Уулвс. Откакто се присъедини към тима на Нуну Ешпириту Санто през 2018 г., испанецът беше ключов играч на тима, въпреки че това донякъде се промени този сезон.

Траоре се радваше на грандиозен сезон преди година, отбелязвайки няколко важни гола, като същевременно се утвърди като едно от най-опасните крила във Висшата лига. Този сезон обаче испанският национал по-често остава на резервната скамейка. Дори докато играе, Траоре не успя да достигне върховете от последния сезон. Досега през кампанията 2020/21 г., 25-годишният футболист е успял да вкара само един гол и има една асистенция в 31 участия във всички състезания. Въпреки лошата му форма, изглежда, че Ливърпул е решен да го привлече.

Юрген Клоп имаше огромно желание да се подсили с Траоре миналото лято, но вместо това взе Диого Жота, който се представи много силно в първите си месеци на “Анфийлд”, след което се контузи. В момента обаче Ливърпул изглежда има нужда от нови играчи, тъй като страда в офанзивен план. Освен това има съмнения относно бъдещето на играчи като Шакири и Минамино, който в момента е под наем в Саутхемптън, докато Мохамед Салах обмисля бъдещето си на “Анфийлд”, така че Ливърпул ще се нуждае от атакуващи попълнения през летния трансферен прозорец.

Траоре е играч, с когото “червените” бяха силно свързани миналото лято. Изглежда, че сега те са готови да вземат испанския национал, докато Уулвс има интерес към Лукас Окампос от Севиля. Траоре, въпреки разочароващата си форма през този сезон, се е доказал във Висшата лига и може да бъде страхотно попълнение за всеки голям клуб, ако играта му спори.