Ливърпул може да подсили защитата с белгиец от Рен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юрген Клоп е набелязал Артур Теате - Фулъм също има интерес към футболиста на Рен

Според френската медия L’Equipe, 23-годишният белгийски бранител Артур Теате е следен от отборите на Фулъм и Ливърпул и може да осъществи трансфер в този прозорец. Рен не смята да продава играча, но добра оферта може да изкуши тима от Лига 1 да се раздели с 23-годишния защитник.

Артур Теате бе близо до трансфер във Висшата лига през миналия сезон, когато Уест Хям се бореше за неговия подпис. Чуковете в крайна сметка подписаха с мароканеца Найеф Агер, след което белгиецът се премести в Рен в сделка за 19 милиона евро от Болоня. На 23-годишния защитник не му отне време да се адаптира във Франция и бързо се превърна в опора в тяхната задна линия. Теате изигра 42 мача във всички състезания и помогна на Рен да завърши в челната четворка, въпреки че защитата им на моменти изглеждаше леко пропуклива.

Теате беше незаменим в отбора и сега тимове от Висшата лига проучват идеята да го привлекат. Много отбори в Англия, като Ливърпул, имат недовършена работа на трансферния пазар. Червените разрешиха криза в средата на терена, след като привлякоха Ватару Ендо от Щутгарт, за да запълнят празнината.

Юрген Клоп също се нуждае от нов централен бранител. Наскоро Пиеро Хинкапие от Леверузен бе свързван с Ливърпул, но той е едно от многото имена спрягани за преминаване на “Анфийлд” из медиите. Сега името на Теате излезе на преден план и след само един сезон във Франция Рен може да направи голям трансфер.