Ливърпул не се предаде и обърна Нюкасъл с човек по-малко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдци показаха характер в гостуването си на "Сейнт Джеймсис Парк"

Третия кръг във Висшата лига отново не разочарова зрителите и бе изпълнен с много драма. Може би най-интересният мач в него, този между Ливърпул и Нюкасъл също предложи силни емоции на феновете. Мърсисайдци победиха съперника си с 1:2 след червен картон, обрат и късна драма.

“Свраките” започнаха силно мача и заслужено поведоха. Голът им бе дело на Антъни Гордън и падна в 25-ата минута. Бързоногото крило се възползва от грешка при разиграването на Трент Александър-Арнолд.

В следващите три минути нещата за Ливърпул станаха още по-кошмарни. Алексаднър Исак успя да се отскубне от защитниците в червено след нова чудесна игра на Гордън срещу Трент. Шведът обаче бе препънат от Върджил ван Дайк, след което бе изгонен, тъй като ако не бе намесата на нидерландеца той щеше да се озове очи в очи с Алисон.

След червения картон обаче Ливърпул пое инициативата. “Червените” натиснаха Нюкасъл и заслужено изравниха в 81-ата минута. Точен бе Дарвин Нунес, който влезе като резерва през втората част.

Моментът за истинска радост за феновете на “червените” обаче настъпи в добавеното време на втората част, когато Даврин Нунес прати топката във вратата пазена от Ник Поуп по идентичен начин с първия път и донесе трите точки на Ливърпул.

След равенството Ливърпул заема 4-ата позиция с актив от седем точки, а “свраките” са 13-ти с четири пункта. И двата отбора са изиграли по три мача до момента.