Барселона триумфира в голов трилър срещу Виляреал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците постигнаха победа с вълнуващ обрат в едно много трудно гостуване

Барселона записа втори успех в Ла Лига, след като победи Виляреал с 4:3 като гост в невероятен спектакъл с няколко обрата. За каталунския гранд головете отбелязаха Френки де Йонг, , Феран Торес и Роберт Левандовски, докато попаденията за домакините бяха дело на Хуан Фойт, Александър Сорлот и Алекс Баена.

Това бе втори успех за тима на в Ла Лига, като отборът събра 7 точки и заема 3-ото място в класирането на Ла Лига. Отборът на Виляреал пък остана с 3 точки в актива си и е на 13-ото място в таблицата.

Каталунският гранд стартира мача на високи обороти. До 15-ата минута гостите имаха аванс от два гола, след като и Френки де Йонг се разписаха. Изглеждаше така сякаш мачът ще бъде лесен за Барселона, но Виляреал имаше други планове.

В 26-ата минута Хуан Фойт намали резултата след асистенция на Баена. Пет минути преди почивката Педраса намери Александър Сорлот и нападателят се разписа за 2:2, като първата част завърши при този резултат.

След почивката “жълтата подводница” направи пълен обрат.Педраса се отличи с втора асистенция, като този път голмайстор бе Алекс Баена – 3:2.

В 68-ата минута Феран Торес, който се появи пет минути преди това от пейката, вкара за 3:3. Испанският национал получи на добра позиция и при втория си опит намери мрежата.

Три минути след това Барса стигна до обрат. Роберт Левандовски отбеляза победния гол за каталунския гранд. Така тимът на издържа труден тест, какъвто е мач като гост на Виляреал, и записа втора поредна победа в Ла Лига.