Ливърпул обмисля да привлече защитник на Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
27-годишният немски централен защитник Джонатан Тах е трансферна цел на мърсисайдци

Според инофмрация на медията 90min, Джонатан Тах е обект на интерес от страна на английския гранд Ливърпул. “Червените” ще търсят нов централен защитник, който да ги подсили през нуарския трансферен прозорец, след като загубиха Жоел Матип заради контузия.

На ‘Анфийлд’ се надяват да сключат сделката за привличането на 27-годишния защитник на Байер Леверкузен. Джонатан Тах е родом от Хамбург и прекарва младежките си години в родния си град. Бранителят се присъедини към Байер Леверкузен през юли 2015 г. и е неизменна част от отбора в последните години.

27-годишният футболист е записал 325 мача за “аспирините”, като има над 250 мача в Бундеслигата. Представянето на германския национал се подобри под ръководството на Шаби Алонсо. Добрите му изяви привлякоха вниманието на клубовете от Висшата лига, като . Челси, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл също следят немския защитник.

Ливърпул също влиза в битката за подписа на Тах. Въпреки че първоначално планираха да подпишат със защитник през летния трансферен прозорец на 2024 г., то травмата на Матип принуждава мърсисайдци да вземат нов футболист в отбрана през януари. Последните информации в германия твърдят, че Тах може да напусне Байер Леверкузен през 2024 г., така че трансфер в Ливърпул не е изключен, стига мърсисайдци да убедят Леверкузен с добра оферта.