Ливърпул разпитва за забравен халф на Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Калвин Филипс може да си навлече гнева на феновете на "гражданите"

Мениджърът на Ливръпул Юрген Клоп е набелязал полузащитникът на Манчестър Сити Калвин Филипс за потенциален заместник на напускащия в посока Саудитска Арабия – Фабиньо. Това никак не се хареса на привържениците на “гражданите”, които не одобряват идеята техни футболисти да се присъединяват към един от най-големите им конкуренти.

Надеждите на “Етихад” за Филипс бяха много големи. За него Сити плати 50 милиона на Лийдс в началото на миналото лято. През първия сезон обаче на футболиста с екипа на “гражданите” той прекара повече време на резервната скамейка отколкото му се искаше. Той почти не получи шанс да опита да измести някой от блестящо играещите през цялата кампания Родри, Гюндоган и Де Бройне.

Филипс записа 21 мача за Сити във всички турнири, но в повечето се появяваше като резерва. Това не му позволи да се наслади пълноценно на спечеления през този сезон златен требъл, тъй като на него му се искаше да има по-голяма роля за успеха на тима.

Освен Филипс Ливърпул наблюдава още Ромео Лавия, Райън Гравенберх и Софиан Амрабат за заместник на Фабиньо. “Червените” обаче не са започнали активни преговори с нито един от тези играчи.