Райс за Микел Артета: Знам, че той ще извлече най-доброто от мен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът е гладен за трофеи

Рекордно скъпата и най-нова покупка на Арсенал Деклан Райс даде първото си официално изявление като играч на “артилеристите”. Той говори за причините да избере Арсенал пред другите клубове и какво означава за него да носи фланелката отбора.

“Преди всичко искам да кажа огромни благодарности на всички фенове на Арсенал за подкрепата досега. Тя е огромна, в продължение на месеци се случваха много неща, имаше много спекулации. Но очевидно като играч искаш нещата да се решат възможно най-бързо, за да се приспособиш. Днес ми беше първи ден тук и се чувствам наистина като у дома си”, започна Райс.

Английският национал разкри и ролята, която Микел Артета е имал при избора му на нов клуб.

“През последните няколко сезона наблюдавах Арсенал и посоката, в която се движеше отборът. Не през миналия, а през предходния сезон те завършиха на пето място, но можеше да се види стилът на игра, който Микел прилагаше. Миналият сезон беше изключителен, като те смачкаха почти всички останали отбори с изключение на Ман Сити.

Микел и начинът, по който работи, отборът, колко млади са всички, енергията в клуба, а също и предизвикателството да върнем Арсенал там, където му е мястото, означава много за мен. Знам, че феновете наистина искат това. Дойдох тук наистина гладен да постигна повече успехи и да прекарам най-добрите си години в този велик клуб.

Много съм развълнуван да работя с Микел Артета. Виждаме как работи той – имаме реална представа как работи в документалния филм на Amazon, как работи с играчите си и не само като треньор, но и в психологически план колко добър е с играчите, как ги прави по-добри. Той е изключително голям фактор за това, че дойдох тук.

Знам, че той ще извлече най-доброто от мен. Знам, че имам още неща, които да подобря в играта си, и чувствам, че той е мениджърът, който може да ме изведе до тези следващи нива. Наистина се вълнувам, че ще работя с него”, сподели той.