Ливърпул се насочи към поредния полузащитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юрген Клоп иска да построи изцяло нова халфова линия

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е набелязал полузащитника на Кристъл Палас Чейк Дукуре, сподели “The Athlethic”. До момента Клоп вече привлече двама нови полузащитници – Доминик Собослай и Алексис Мак Алистър, но той иска да вземе още поне един или двама, за да компенсира липсата на Фабиньо и Джордан Хендерсън, които ще напуснат клуба през лятото.

Дукуре е едва 23 годишен, но вече струва 35 милиона според Transfermarkt. Малиецът изпъква със своя завиден ръст и физическа сила. Той би образувал чудесно дуо в средата на терена с по-ниския, но по-подвижен и изключително техничен Алкантара. Когато към тях бъде прибавен Алексис Мак Алистър, се образува застрашителна халфова линия, която ще плаши противниковите отбори.

Освен Дукуре, Ливърпул се интересува и от полузащитника на Саутхемптън Ромео Лавия. В идеалния за Клоп случай той иска да привлече и двамата, но този му ход би струвал много пари на клуба в трансферния прозорец, а както на всички е известно мърсисайдци са известни със своята пестеливост. Все пак в сферата на футбола всичко е възможно, така че никой възможен изход не трябва да бъде отписван.