Ливърпул се прицели в защитник от шампиона на Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Одилон Косуну от Байер Леверкузен е в трансферните желания на мърсисайдци

Ливърпул скоро ще започне преговори за подписа на защитника на Байер Леверкузен Одилон Косуну, който също е трансферна цел на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм.

Одилон Косуну се утвърди като един от най-добрите млади защитници в Бундеслигата, откакто се присъедини към Байер Леверкузен от белгийския клуб Брюж през юли 2021 г. Родом от Абиджан, той прекарва по-голямата част от юношеските си години в родината Кот Д’Ивоар. “Червените” са готови да започнат преговори за подписа на 23-годишния играч, който ще струва около 60 милиона евро през летния трансферен прозорец.

Националът на Кот д’Ивоар се е появил над 100 пъти досега за Байер Леверкузен, като има един гол и три асистенции. Въпреки че 23-годишният играч не беше безспорен първи избор за титуляр, той изигра своята роля в безпрецедентната кампания без загуба на “аспирините” досега.

Едва ли е изненадващо, че акциите на Косуну скочиха рязко, като Байер Леверкузен го оценява на около 60 милиона евро. Междувременно младежът е следен от Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Реал Мадрид. “Червените” ще се опитат да спечелят битката за футболиста от Кот д’Ивоар. Ливърпул ще се раздели с Жоел Матип като свободен агент на 1 юли. Така че трябва да инвестират в първокласен дефанзивен футболист.