Ливърпул се включва в битката за халф на градския съперник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" ще се борят с Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед за подписа на Амаду Онана

Според информация на TEAMtalk, белгийскяит халф Амаду Онана е обект на интерес от всички клубове от „Голямата шестица“ във Висшата лига. Изданието твърди, че всички топ отбори са установили контакт, за да подпишат с полузащитника на Евертън, оценен на 53 милиона паунда. И така, Ливърпул се присъединява към Арсенал, Челси, Манчестър Сити, Тотнъм и Манчестър Юнайтед в надпреварата за 22-годишния футболист.

През последните 18 месеца Амаду Онана направи страхотен прогрес. Белгийският национал привлече вниманието на клубовете от средата на таблицата във Висшата лига с подвизите си за Лил. Но той се озова на радара на няколко топ отбора, откакто се присъедини към Евертън през август 2022 г.

22-годишният играч се е появил 60 пъти досега за Евертън, записвайки три гола и три асистенции. Прогресът на младежа не остава незабелязан, привличайки вниманието на всеки клуб от “Голямата шестица”. Така Ливърпул ще се състезава с Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед за неговия подпис. Междувременно Евертън ще поиска поне 53 милиона паунда, за да го продаде.

Интересът на Ливърпул към Амаду Онана е обясним. “Червените” ще трябва да се подсилят с опорен полузащитник, след като подписаха само с Уатару Ендо миналото лято. Така халфът на Евертън се очертава като жизнеспособна цел за мърсисайдския гранд.