Ливърпул срещу Тотнъм в битка за върха във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима са с равни точки, равенство дава шанс на Лестър за първото място

Ливърпул е домакин на Тотнъм днес от 22:00 часа в най-интересния двубой от междинния 13-и кръг във Висшата лига.

„Шпорите“ влизат в срещата като лидер в класирането с 25 точки, толкова има и вторият Ливърпул. При победа за тима на Юрген Клоп мърсисайдци излизат начело в таблицата, докато при успех на лондончани, то те ще дръпнат с три точки на основния си конкурент за титлата. Равенство на „Анфийлд“ ще даде шанс на Лестър да изпревари и двата тима и да се изкачи на върха, ако успее да вземе домакинството си на Евертън.

Ливърпул – Тотнъм ще бъде и единственият мач в днешната програма, на който ще бъдат допуснати фенове на стадиона. Днес влиза в сила решението за затваряне за привърженици на всички спортни съоръжения в Лондон заради увеличение в случаите на заразени с коронавирус в столицата. Така само в домакинските мачове на Ливърпул, Евертън, Брайтън и Саутхемптън ще може да се играят срещи с публика.

Въпреки огромния брой контузени ключови играчи Ливърпул поддържа добро темпо в първенството, като в последните си пет мача има две победи и три равенства. Тотнъм е с три успеха и два хикса.

Гомес, Ван Дайк, Цимикас, Тиаго, Шакири, Милнър и Жота пропускат днешния мач, а Матип и Кейта са под въпрос за битката. Тотнъм ще гостува на „Анфийлд“ без Ламела, Танганга, а Гарет Бейл е под въпрос.

Сериозно предимство за победа на домакините дава онлайн букмейкърът PalmsBet, като ставката за успех на мърсисайдци е 1,85 срещу 3,97 за победа на Тотнъм.