google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От "Анфийлд" детайлно наблюдават италианския национал Федерико Киеза

Английският гранд Ливърпул търси начини да подсили отбора си за следващия сезон, а Федерико Киеза от Ювентус е едно от имената на техния радар. Италианското крило е сред най-добрите офанзивни играчи в Серия А и клубът от Мърсисайд обмисля да направи оферта за него през лятото.

Впечатляващите изяви на Киеза във Фиорентина доведоха до негов трансфер в Ювентус през 2020 г. 26-годишният футболист пропусна няколко мача заради контузии през миналия сезон. Но нещата се подобриха за него през този сезон, тъй като той успя да бъде във форма през цялата кампания и също така е бил замесен в 11 гола (8 гола, 3 асистенции). Киеза е един от най-добрите нападатели в италианския елит, но бъдещето му в Ювентус не е сигурно.

Киеза има контракт с Ювентус до лятото на 2025 г. Докато разговорите за подновяване на догвоора се водят от известно време, Старата госпожа все още не е успяла да удължи престоя му в клуба. Ако до споразумение не се стигне, то Юве може да спечели пари от Киеза през лятото. Ливърпул е един от клубовете, които искат да го имат в редиците си. “Червените” го наблюдават от няколко години, а според информациите техни скаути са присъствали на финала на Юве срещу Аталанта в Купата на Италия в сряда, за да гледат Киеза.

Скаутите на клуба от Мърсисайд отново бяха впечатлени от представянето на 26-годишния италиански национал и скоро може да отправят оферта за неговия подпис. Киеза предпочита да играе отляво по атаката, но може да се подвизава на всички позиции в нападение. Той може да направи “червените” много по-заплашителни в атака и предстои да видим дали ще премине на “Анфийлд”.